Siiri Meriläinen

Vihreät iskee jälleen - Rasismi rikoslakiin?

Keskiviikkoaamuni sai varsin mukavan alun, kun sain lukea Vihreiden nuorten uusimmasta edesottamuksesta. Puheenjohtajien Jaakko Mustakallion ja Saara Ilvessalon lanseeraamassa lakialoitteessa tähdätään järjestäytyneen rasismin, roturyrjinnän ja sitä edistävän toiminnan taloudellisen tukemisen kirjaamiseen Suomen rikoslakiin.

ViNon puheenjohtajisto on huolissaan Suomessa ilmeisen valtoimenaan jylläävästä rasismin aallosta ja katsoo siten sanan- ja kokoontumisvapauden – joista kumpikin katsotaan länsimaalaisessa yhteiskunnassa kuuluvaksi perusihmisoikeuksiin – rajoittamisen sopivaksi toimeksi.

Kyseenomainen kampanja on ”Huominen ilman pelkoa – järjestäytynyt rasismi rikoslakiin”. Nimi on siinä mielessä huvittava, että juuri Mustakallion ja Ilvessalon kaltaiset ihmiset elävät kaikista eniten pelon vallassa. Kohdatessaan omistaan eriäviä mielipiteitä he kokoontuvat ”safe spaceihinsa” kuin päänsä maahan tunkevat strutsit ja heiluttavat sensuurin valtavaa punakynää vaatien päättäjiä hiljentämään väittelyn toisen osapuolen.

Olin ilmeisen sarkastinen puhuessani ”jylläävästä rasismin aallosta”. Tälle syynä on se, etten yksinkertaisesti keksi ainuttakaan Suomessa toimivaa ”raakaa” järjestäytynyttä rasismia, kuten Mustakallio asian ilmaisi, harjoittavaa ryhmää.

Vaikka esimerkiksi joillakin Soldiers of Odinin jäsenillä on rikollista taustaa, järjestöllä itsellään on nollatoleranssi rikollisuudelle ja turhalle voimankäytölle. Suomen Vastarintaliikkeen toiminta on hyvin hiljaista ja löyhästi organisoitua rajoittuen pääasiassa tarrojen liimailuun ja lentolehtisten jakeluun. Rajat Kiinni -kansanliike toimii pääasiassa Facebookissa keskustelufoorumina. Liikkeen järjestämät mielenosoitukset ovat olleet rauhallisia.

Suurimmat väkivallantekijät ovat näitä liikkeitä vastustavat anarkistit. ”Äärioikeistolainen väkivalta” ja sen uhka saa jatkuvasti palstatilaa mediassa, vaikka rikostilastot osoittavat, että äärioikeistolaisten liikkeiden harjoittamat ilkiteot ovat marginaalisia verrattua äärivasemmiston vastaaviin tempauksiin. Anarkismin uhka Euroopassa pääsee kuitenkin otsikoihin vain harvoin, jos koskaan.

Rasistisesta rikollisuudesta puhuessaan Vihreät nuoret ovat selvästi unohtaneet myös sen tosiasian, että suurin osa länsimaissa tapahtuvista rikoksista, joissa väkivallan kohteena on toisen etnisen ryhmän edustaja, kohdistuu valkoisiin. Vaikka esimerkiksi mustat ovat länsimaissa vähemmistö, he kuitenkin tekevät moninkertaisesti enemmän rikoksia verrattua kantaväestöön. Euroopan maiden raiskaus- ja muut rikostilastot lähtevät nousuun maahanmuuttajien määrän kasvaessa.

Länsinaapurissamme on jo useita kaupunginosia, joihin ei kantaväestöllä eikä poliisillakaan ole mitään asiaa ilman väkivaltaista vastaanottoa. Ei taida kuitenkaan olla olemassa ainuttakaan lähiötä, johon maahanmuuttajataustaiset eivät olisi tervetulleita. Ja jos olisi, siihen tottakai puututtaisiin välittömästi, sillä eihän rasismia tule suvaita missään tilanteessa.

Tämän kaltaisiin asioihin on kuitenkin turhaa odottaa sympatiaa Vihreiltä nuorilta. Heidän näkemyksensä ”rasismin kitkemisestä” tarkoittaa kantaväestön ja heidän etuaan ajavien tahojen hiljentämistä. Eurooppalaisilla ei tulisi olla oikeutta puolustautua tai valvoa turvallisuuttaan omissa maissaan ja samaan aikaan kaikki heihin kohdistuva väkivalta lakaistaan maton alle ja jätetään huomiotta. Tämä on asetelma, johon Vihreiden nuorten tahto johtaisi.

He ajavat valtiota, jossa kansalainen voi saada sakot tai jopa vankilatuomion vääränlaisten mielipiteiden tai sanojen vuoksi. Viimeinen asia jota odottaisi kuulevan järjestöltä, joka väittää oikeudenmukaisuutta ja vapautta arvomaailmansa kulmakiviksi.

 

Vihreät nuoret, ette saa rasismia katoamaan sensuroimalla epämiellyttäviä mielipiteitä. Monikulttuurisuuskokeilu Euroopassa on epäonnistunut, ihmiset ymmärtävät sen ja haluavat muutosta. Suomalaiset eivät tunne oloaan turvalliseksi teidän monikulttuurisessa unelmayhteiskunnassanne, ja juuri tämän takia S.O.O.:n kaltaiset järjestöt ovat tulleet jäädäkseen. Todennäköisesti tämä katastrofaalinen lakialoite vain kasvattaisi kansalaisten tyytymättömyyttä ja siten myös vihamielisyyttä maahanmuuttajia kohtaan. Teidän tulee hyväksyä se tosiasia, ettei Suomen kansa ole teidän kanssanne samaa mieltä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat